Bezmasý guláš tak trochu na asijský způsob.
Potřebujete:
✿ 1 balení uzeného tofu
✿ 2 stroužky česneku
✿ 2 cibule
✿ 1mrkev
✿ 1 červenou papriku
✿ 1 lžíci nakládaného bambusu
✿ mletou papriku
✿ chilli
✿ koriandr
✿ sůl, pepř
✿ olej
Omáčka:
✿ 2 lžíce octa
✿ 4 lžíce rajčatového protlaku
✿ 3 lžičky medu
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ 3 lžíce sójové omáčky
1. Papriky očistěte a nakrájejte na větší kousky, stejně jako tofu a mrkev. Cibuli a česnek nadrobno. Na pánvi rozpalte olej a osmažte na něm lehce tofu.
Pak přidejte cibuli, česnek, mrkev a papriky a smažte, až bude vše měkké. Postupně přidávejte pepř, mletou papriku, chilli a koriandr a dobře promíchejte.
2. Zeleninu a tofu vyjměte a uchovejte v teple. Ve stejné pánvi připravte omáčku. Výpek podlijte sklenkou vody, přidejte rajčatový protlak, olej, ocet, sójovou omáčku a med. Důkladně promíchejte.
3. Do omáčky vložte zpět zeleninu a tofu, přidejte bambus, promíchejte a nechte chvíli prohřát. Podávejte samotné nebo s rýží. Lze posypat i sezamovým semínkem.
Tofu moc nemusím, ale tenhle guláš mě docela zaujal. Možná z toho udělám výjimku a vyzkouším ho.
Zkousela jsem to dnes a fakt to chutnalo skvele! Dala jsem vic chilli a bylo to akorat na muj vkus.
Vypadá to zajímavě! Jsem zvědavá, jak tofu chutná v tomhle receptu, tofu jsem ještě v guláši neměla!
Takový recept bych rozhodně chtěla zkusit, mohu doporučit přidat trošku více česneku, podle mě to vždy chutná lépe.
Tofu guláš zní dobře! Chtěla jsem vždycky vyzkoušet něco asijského. Máte nějaké tipy, kde koupit nejlepší uzený tofu v Brně?