Tradiční italský dezert se připravuje výhradně s použitím mascarpone, proto také patří k nejtučnějším dezertům. Ale ta báječná chuť!
Potřebujete:
✿ 200 ml espressa nebo silné kávy
✿ 40 ml amaretta
✿ 2 žloutky
✿ 50 g cukru krupice
✿ 500 g mascarpone
✿ 100 ml smetany ke šlehání
✿ 20 ks cukrářských piškotů
✿ 2 lžíce kakaa
1. Připravte si espresso nebo kávu, smíchejte ji s amarettem a nalijte do větší misky. Žloutky s cukrem prošlehejte v misce na vodní lázni, až směs zesvětlá a zhoustne.
Sundejte misku z vodní lázně, a pokud není skleněná, zchlaďte ji, ať se žloutky nepřehřívají.
2. Rozmíchejte mascarpone a pomalu do něj přidávejte žloutkový krém. Pečlivě vyšlehejte, aby se obě hmoty spojily. Ušlehejte šlehačku a přimíchejte ji k mascarpone se žloutkovým krémem.
3. Cukrářské piškoty namáčejte do kávy s amarettem a polovinu z nich vyskládejte vedle sebe na dno čtvercové mísy. Pak je přelijte polovinou krému, vyskládejte druhou polovinu namočených piškotů a přelijte zbylým krémem.
Přes sítko poprašte vršek tiramisu kakaem a nechte v lednici 3 hodiny chladit. Můžete zdobit mátou, ovocem apod.
Recept se mi moc líbi a určitě ho zkusím. Tiramisu mám ráda a tento recept vypadá, že je fakt dobry. Jedine mi trosku chybi, jak dlouho by mělo být v lednice, ale predpokladám, že ty 3 hodiny budou ok.
Jako lékařka bych měla asi promlouvat proti tak tučným dezertům, ale kdo by odolal tiramisu? Tento recept vypadá velmi autenticky a myslím, že si zaslouží vyzkoušení. Možná jen trochu omezím cukr a amaretto. Skvělý tip, jak připravit něco speciálního pro rodinu!
Moc děkuju za recept! Tiramisu miluju, a s tímhle návodem se konečně odhodlám ho zkusit připravit doma. Plus teď vím, proč je vždycky tak boží a zároveň tak kalorický – mascarpone je prostě základ. Nemůžu se dočkat, až to vyzkouším!
Úžasně napsaný recept, který vychází z tradičního italského dezertu. Tiramisu je jedním z mých nejoblíbenějších dezertů a jinak na mou rodinu. Vždycky jsem se bála ho dělat sama, ale s tímto návodem to vypadá celkem jednoduše. Díky za skvělý tip!