Narazíte na něj téměř v každé thajské restauraci. Konzistencí se podobá našemu tataráku, ale jinak s ním nemá společného nic kromě hovězího masa.
Suroviny:
250 g naškrábané hovězí svíčkové
½ salátové okurky
1 svazek koriandru
1 svazek jarní cibulky
1 červená cibule
2 stroužky česneku
1 čerstvá chilli paprička
1 limeta
5 lžic rybí omáčky
3 lžičky bílého cukru
hrst máty
5 cherry rajčátek
sůl, pepř
Postup:
Maso na tatarský biftek si nejprve umelte, případě se dá koupit již namletý tatarák. Postupně do něj přidejte najemno nakrájenou okurku, trochu jarní cibulky, červenou cibulku, chilli papričku, rajčátka a nasekaný koriandr.
Pak si v mističce rozmíchejte rybí omáčku s cukrem, prolisovaným česnekem a šťávou z jedné limety. Všechny ingredience promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
Nakonec zálivku s masem propojte, dobře promíchejte a dozdobte nasekanou mátou. Přejeme vám i vaší rodině dobrou chuť!
Tip pro lepší chuť
Zálivku můžete použít i na klasický hovězí steak. Můžete do ní přidat také trochu medu a sójové omáčky, pak bude ještě výraznější.