Pikantní karí zahřeje i zasytí. Milovníci masa mohou přidat kousky opečeného kuřete.
Potřebujete:
✿ 1 lžíci zelené curry pasty
✿ svazek chřestu
✿ 3 cm zázvoru
✿ 1 stonek citronové trávy
✿ 150 ml kokosového mléka
✿ 1 lžíci rybí omáčky
✿ 5 žampionů
✿ 1 zelenou papriku
✿ 1 mrkev
✿ 1 chilli papričku
✿ 1 limetku
✿ olej, sůl
✿ hladkolistou petržel
1. Mrkev, papriku a chřest nakrájejte na menší kusy, žampiony na plátky. Na oleji restujte žampiony, přidejte mrkev a papriku, opékejte cca 5 minut a dejte stranou.
2. Ve stejné pánvi opražte kari pastu, přidejte polovinu kokosového mléka a provařte do zhoustnutí. Do omáčky přidejte nakrájený zázvor, podélně rozpůlenou citronovou trávu, rybí omáčku a nakrájenou chilli papričku.
3. Nechte provařit, přidejte připravenou zeleninu a chřest, přilijte zbylé kokosové mléko a povařte. Dochuťte limetkovou šťávou a ozdobte lístky petržele.