Suroviny:
100 g rýžových nebo skleněných nudlí
100 g hovězí roštěné
1⁄2 lžíce tmavé sójové omáčky
2 lžíce lehké sójové omáčky
1 lžíce ústřičné omáčky
4 lžíce vývaru
1 lžíce slunečnicového oleje
1 lžíce cukru krystal
1 ks česneku
1 šalotka
1–3 chilli papričky
sójové boby, paprika, zelené fazolky thajská bazalka
Postup:
Nudle namočte na 30 minut do vlažné vody. Nesmí být horké, aby do sebe posléze nasákly omáčku. Pak nakrájejte hovězí maso na tenčí nudličky, rozpalte pánev a přidejte nakrájenou šalotku a najemno nakrájený česnek s chilli.
Za stálého míchání přidejte roštěnou a nechte maso zatáhnout. Po orestování masa ho podlijte omáčkami a pro začátek také kapkou vývaru. Pořádně promíchejte, přidejte nudle a dle potřeby i vývar. Jakmile jsou nudle měkké, přidejte zbytek ingrediencí včetně zeleniny.
Nudle ochutnejte a dochuťte cukrem a sójovou omáčkou. Těsně před servírováním přidejte thajskou bazalku, promíchejte, ochutnejte a můžete podávat. Nudle můžete na závěr posypat citronovou trávou, thajskou bazalkou, sójovými výhonky a chilli.
Tip!
Thajci coby buddhisté žádný vyloženě vánoční pokrm nemají. Na pověstné nudle ale nedají dopustit.