Máte rádi exotickou kuchyni? Ochutnejte thajskou specialitu od Světlany Nálepkové.
Suroviny na 4 porce:
200 g rýžových nudlí
olej
300 g předvařených krevet
2 stroužky nasekaného česneku
2 nakrájené chilli papričky + chilli koření
2 lžíce rybí omáčky
3 jarní cibulky
1 lžíce citrónové šťávy
½ lžičky hnědého cukru
½ lžičky soli
2 lžíce nasekaných opražených arašídů
2 vejce
Postup:
Podle návodu na obalu připravíme rýžové nudle. Když jsou hotové, přelijeme je studenou vodou a odložíme stranou. Na pánev wok dáme olej, přidáme česnek, chilli a nakrájené krevety. Vše opečeme. Přidáme cibulku a chilli a opět asi minutu opékáme.
Přidáme hotové rýžové nudle rybí omáčku, citrónovou šťávu, cukr a arašídy.Trochu opečeme, směs shrneme na jednu stranu pánve a na tuto volnou část pánve vylijeme v hrnku rozmíchaná vejce. Chvíli je mícháme a zapracujeme do směsi. Vše spolu důkladně promícháme, dokud nejsou vejce uvařená a ihned podáváme.