Tuhle polévku si každý může doplnit zeleninou, tofu nebo houbami podle své chuti.
Potřebujete:
Na vývar:
1 a ½ litru kvalitního hovězího vývaru, 1 šalotku, 2 cm zázvoru, 1 chilli papričku, 1 ks citronové trávy, 1 badyán, 1 kardamom, 1 kousek celé skořice, 3 lžíce rybí omáčky, 1 vrchovatou lžíci arašídového oleje
Na knedlíčky:
250 g masa z bělomasé ryby (rozmělněného), 1 šalotku, 1 cm zázvoru, 1 stroužek česneku, ½ chilli papričky, hrst koriandru, ½ lžíce rybí omáčky, 1 lžičku sojové omáčky ,1 ks citronové šťávy, 1 vejce, 1 lžíci škrobové moučky na asijské pokrmy, arašídový olej
K podávání:
rýžové nudle, thajskou bazalku, koriandr, limetku, cibuli, dušené čínské houby, zeleninu
Postup:
Šalotku, česnek a zázvor nasekejte nadrobno. Chilli papričky a citronovou trávu podrťte. V hrnci nebo ve woku rozpalte arašídový olej.
Nejprve krátce orestujte šalotku, zázvor, chilli, citronovou trávu a po chvíli přidejte nasekaný česnek, kardamom a badyán. Jakmile česnek zezlátne, vlijte hovězí vývar a přidejte rybí vývar. Polévku přiveďte k varu, stáhněte plamen na minimum a nechte probublávat.
Připravte si knedlíčky. Koření a zeleninu nasekejte nadrobno. V misce je smíchejte s rybím masem, škrobovou moučkou a vajíčkem. Směs dochuťte sojovou a rybí omáčkou. Knedlíčky krátce opečte na arašídovém oleji, aby se zatáhly. Poté je vložte do polévky a nechte vařit přibližně 20 minut.
Rýžové nudle uvařte dle návodu. Bylinky nasekejte, cibuli nakrájejte na plátky, houby na menší kousky stejně jako zeleninu.
Uvařené nudle vložte do misek a přelijte polévkou. Ostatní připravené pochutiny si každý přidá do polévky sám, podle vlastní chuti..