Kokosové mléko dodává této pikantní polévce její specifickou chuť.
Potřebujete:
✿ 1–2 kuřecí prsa
✿ 1 lžíci olivového oleje
✿ 1 cibuli
✿ 3 stroužky česneku
✿ 1 l vývaru
✿ kousek zázvoru
✿ 2 chilli papričky
✿ 1 stonek řapíkatého celeru
✿ 1 plechovku kokosového mléka
✿ 1 limetku
✿ karí, sůl
✿ koriandr
1) Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, kuřecí maso na větší kousky. V hrnci rozpalte olej a 5 minut na něm opékejte cibuli, přidejte česnek a asi po minutě i kousky kuřecího masa. Nechte ho zprudka opéct a zatáhnout, nesmí se dusit.
2 ) Poté vše zalijte vývarem, přidejte nastrouhaný zázvor, na proužky nakrájený řapíkatý celer a chilli papričky a vařte asi 25 minut.
3) Nakonec přilijte kokosové mléko. Nechte prohřát a dochuťte solí, karí a šťávou z limetky. Podávejte posypané třeba nasekaným koriandrem.