Suroviny:
500 g těstovin
3 stroužky česneku
1 cibule
2 chilli papričky
2 plechovky sekaných rajčat
3 lžíce olivového oleje
sůl
hrst bazalky
parmazán na posypání
Postup:
V pánvi rozehřejte olivový olej a vhoďte do něj nakrájenou cibuli. Opékejte ji, a jakmile zesklovatí, přidejte na plátky nakrájený česnek a chilli papričky.
Krátce je prohřejte, dejte si však pozor, aby česnek nezhnědl, výsledný pokrm by pak byl lehce nahořklý. Do cibulového základu přimíchejte sekaná rajčata, omáčku osolte a nechte ji asi 15 minut vařit na středním plameni.
Mezitím si ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu, dostatečně ji osolte a vhoďte do ní těstoviny. Uvařte je tak, aby byly al dente.
Poté je přeceďte a přidejte je do pánve k omáčce, ve které je ještě asi dvě minuty povařte, všechny chutě se tak krásně propojí. Na závěr těstoviny rozdělte do talířů nebo misek, posypejte je strouhaným parmazánem a ozdobte lístky čerstvé bazalky.
Tip!
K cibulovému základu přidejte na kostičky nakrájenou slaninu.
Recept na těstoviny s chilli omáčkou vypadá skvěle, zvlášť oceňuji tip na slaninu, který určitě dodá jídlu další dimenzi chuti.
Hele, přidat tam slaninu by mohl být dobrej nápad! To by mohlo být fakt výborný, určitě to zkusím.
Tento recept mě velmi zaujal, kombinace chilli a rajčatové omáčky je skvělou volbou pro lehký pikantní nádech. Parmazán a čerstvá bazalka jsou nádherné detaily na závěr.
Těstoviny s chilli? To zní jako parádní kombinace, která má grády! Líbí se mi jednoduchost receptu a určitě to vyzkouším doma.
Wow, tyhle těstoviny s chilli vypadají super! Už mám chuť na fotku hotovýho jídla, abych věděla, jak hezky to vypadá na talíři 😊