Nejde o klasický italský pokrm, ale rozhodně vám bude chutnat.
Suroviny:
1/2 hlávky zelí
1 balení vašich oblíbených těstovin
10 dkg špeku
20 dkg anglicky slaniny
1 cibule
sůl
pepř
rostlinný olej
čerstvá petrželka
Postup:
Slaninu si nakrájejte na kostičky. Na pánvi vyškvařte špek. Přidejte slaninu a restujte dvě minuty. Nastrouhejte si zelí nahrubo a poduste na slanině do změknutí. V hrnci si přiveďte k varu osolenou vodu s kapkou olivového nebo jiného oleje.
Těstoviny vařte tak dlouho, aby byly pěkně na skus, tedy nikoli příliš tvrdé, ale ani příliš měkké. Zhruba jednu naběračku vývaru z těstovin přidejte do pánve se zelím a slaninou. Dobře promíchejte, případně přidejte ještě druhou naběračku.
Těstoviny smíchejte se zelím a slaninou. Opatrně je osolte a opepřete dle své chuti. Na závěr přidejte petrželku, nejlepší je čerstvá.
• Náš tip: Těstoviny posypejte balkánským sýrem.
Takovýhle recepty mám nejradši! Snadný a hlavně rychlej! Děkuju za super tip, už se těšim, až to vyzkousim 🙂