V Itálii se jim říká pasta ai quatro formaggi. Na přípravu můžete použít různé typy tvrdých i měkkých sýrů.
Suroviny:
1 balení vašich oblíbených těstovin
1 menší cibule
200 ml smetany na vaření
1 balení mozzarelly
150 g ricotty
100 g nivy
100 g nastrouhaného parmazánu
sůl, pepř
Postup:
Těstoviny si připravte podle návodu na obalu. V pánvi si rozehřejte olej a orestujte na něm nakrájenou cibulku.
Nyní do pánve přilijte smetanu a do ní přidejte všechny druhy nastrouhaných či nakrájených sýrů. Hotové těstoviny jednoduše vmíchejte do omáčky a máte hotovo. Je to jednoduché a rychlé.
Ou jee, tohle vypadá božsky! Už dlouho sháním recept na něco s takovou sýrovou bombou. Sice nejsem žádnej kuchař, ale zkusím. 😀
Tak tohle je fakt pecka nápad na rychlou večeři. Jenom si musim přebrat ty sýry, co doma máme a jdem na to. Díky za tip!
Pasta ai quatro formaggi je jedno z mých nejoblíbenějších italských jídel! Děkuji za tento recept, vypadá to na opravdu autentickou chuť. Už se těším, až si ho připravím.
Super recept, určo vyzkouším! Jsem zvědavá jak to půjde, nikdy jsem něco komplikovanejšího v kuchyni nezkoušela haha. Ale miluju sýr, takže to musím dát!