Tento pokrm je velmi snadný. Zabere vám sotva půl hodiny a udělá přitom hodně parády.
Suroviny:
1 balení vašich oblíbených těstovin (například tagliatelle nebo pappardelle)
300 ml smetany ke šlehání
hrst čerstvých hub (nejlépe hřiby, lišky nebo žampiony), při nejhorším žampiony z konzervy
3 stroužky česneku
1 menší cibule
olivový olej
sůl, pepř
2 lžíce strouhaného sýra
limetová šťáva
čerstvá bylinka na ozdobu
Postup:
Těstoviny si uvařte podle návodu na obalu. Na pánvi si rozpalte olej a orestujte na něm nakrájenou cibulku a na tenké plátky nakrájený česnek. Dejte si orestovat na tenké plátky nakrájené houby.
Restujte přibližně pět minut. Přidejte smetanu ke šlehání a ochuťte solí a pepřem.
Do omáčky vmíchejte nastrouhaný sýr a přidejte pár kapek limetové šťávy. Těstoviny s omáčkou dobře promíchejte a nechte společně dvě minuty prohřát. Pokrm ozdobte čerstvými bylinkami, pokud jste sehnali.
Náš tip
Nejlepší sýr na posypání těstovin je parmazán.