Když trefíte těstoviny uvařit tak akorát, na večeři si s nadšením pochutnají i děti či vnoučata.
Ingredience na 4 porce:
● 1 balení těstovin penne
● 1 konzerva loupaných rajčat
● hrst lístků bazalky
● 1 lžička třtinového cukru
● 2 stroužky česneku
● 1 cibule
● 100 g anglické slaniny
● sůl
● pepř
● olej
Postup:
V rendlíku na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu. Po chvíli přidáme nasekanou cibuli a vše společně opečeme.
Ke slanině s cibulí vyklopíme konzervu loupaných rajčat, přidáme nasekanou bazalku, prolisované stroužky česneku a omáčku necháme chvíli probublávat pod pokličkou.
Nakonec směs osolíme, opepříme podle chuti, přidáme cukr a promícháme s těstovinami uvařenými podle návodu.
Příprava: 30 min
Cena za 1 porci: 26 Kč
Recept vypadá skvěle, určitě vyzkouším. Mám ráda, když je k večeři něco lehkého a přitom chutného. Díky za tip!