Lososa lze vhodně kombinovat i s těstovinami. Jeho chuti spolu se smetanovým špenátem prostě neodoláte.
Potřebujete:
✿ 500 g těstovin
✿ 1 filet lososa
✿ 150 g listového špenátu
✿ ½ cibule
✿ 3 stroužky česneku
✿ 2 lžíce másla
✿ 200 ml smetany na vaření
✿ sůl, pepř
✿ oregano
✿ 1 lžičku citronové šťávy
✿ 30 g parmazánu
1. Lososa omyjte, osušte a nakrájejte na kousky. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Špenát spařte horkou vodou a nechte okapat. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu al dente (na skus). Poté je sceďte.
2. Kousky lososa orestujte na másle, okořeňte oreganem a zakápněte citronovou šťávou. Maso vyndejte, do pánve vložte cibulku, česnek, orestujte, přidejte špenát a zalijte smetanou.
3. Směs chvilku prohřejte, podle chuti dochuťte solí a pepřem, poté odstavte a smíchejte s lososem a těstovinami. Před podáváním posypejte nastrouhaným parmazánem.
Jako sportovní nadšenkyně jsem vždycky hledala, jak zkombinovat zdravé ingredience. Losos a špenát jsou bohaté na živiny, takže tohle jídlo mě naprosto oslovilo!
Tohle vypadat výborně a ještě to je jednoduché na přípravu. Ráda zkouším nové recepty a tento se zdá jako skvělý nápad. Už se těším, až to vyzkouším!
Tento recept zní naprosto báječně! Těstoviny s lososem a špenátem jsou pro mě vždy vítanou kombinací. Určitě to vyzkouším tento víkend, děkuji za inspiraci!