Postup: 200 g slaniny 1 květák 300 g těstovin 25 g másla 25 g hladké mouky 300 ml mléka sůl a pepř 1 lžička dijonské hořčice 140 g sýru ementál 3 lžíce strouhanky
Postup: V pánvi opečeme slaninu dokřupava, na papírové utěrce z ní necháme odsát tuk a nalámeme ji na kousky.
Těstoviny uvaříme podle návodu. 8 minut před tím, než budou těstoviny vařené, přidáme do hrnce květák. Pak slijeme a uchováme 2 lžíce vody, ve které se těstoviny vařily. V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku, mícháme, až vznikne světlá jíška.
Po částech přiléváme mléko a vždy pečlivě promícháme, než přilijeme další. Povaříme do zhoustnutí. Přidáme sůl, pepř, hořčici a polovinu sýra. Mícháme, až se sýr rozpustí a vznikne hladká omáčka.
Těstoviny, květák a vodu z těstovin promícháme se sýrovou omáčkou a slaninou a tuto směs rozprostřeme do zapékací mísy.
Zbylý sýr a strouhanku promícháme, posypte tím těstoviny a necháme 5 minut zapéct v troubě pod grilem..