Suroviny:
500 g těstovin
500 g kalamárů
200 g cherry rajčátek
150 ml bílého vína
1 stroužek česneku
hrst petrželky
2 lžíce olivového oleje
1 chilli paprička
sůl
pepř
Postup:
Mražené kalamáry vložte do misky a nechte je povolit. Ve velké, hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a vhoďte do něj nakrájený česnek. Nechte ho krátce rozvonět a poté k němu přidejte rozmražené kalamáry a celou chilli papričku.
Osolte a opepřete podle chuti. Omáčku nechte na středním plameni asi 10 minut probublávat a poté do ní přidejte na poloviny nakrájená cherry rajčátka.
Ve velkém hrnci zahřejte dostatečné množství vody, a jakmile se začne vařit, osolte ji a vhoďte do ní těstoviny. Uvařte je tak, aby byly al dente.
Do omáčky nasypejte nadrobno nasekanou petržel a přidejte do ní přecezené těstoviny. Vše dobře promíchejte, aby byly těstoviny obalené ze všech stran.
Zahřívejte ještě asi 3 minuty, krásně se tak propojí všechny chutě. Nezapomeňte, že na těstoviny s kalamáry byste neměla dávat parmazán, výrazné aroma sýra totiž přebije chuť mořských plodů.
Tip!
Do rajčatové omáčky přidejte také pár krevet.
Těstoviny s kalamáry a vínem? Vypadá to jako božská kombinace chutí! Kdybych měla více času, hned bych se do toho pustila. Díky za inspiraci!
Hele, to zní fakt zajímavě! Já mám doma skoro všechno krom těch kalamárů, ale třeba bych to mohla zkusit s kozími rohy. Myslíte, že by to šlo?