Suroviny:
4 lžíce másla
1 cibule
250 g čerstvých hub
200 ml smetany
2 lžíce hladké mouky
3 lžíce strouhaného parmazánu
500 g těstovin
sůl
pepř
1 lžíce petržele
Postup:
Ve velké hluboké pánvi rozehřejte dvě lžíce másla a opékejte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte nakrájené houby, sůl a pepř. Pánev zakryjte poklicí a nechte směs asi 10 minut na nízkém plameni dusit.
Poté k ní přilijte smetanu, nadrobno nasekanou hladkolistou petžel a zahřívejte. Omáčku zahustěte jíškou vytvořenou z hladké mouky a zbylého másla a ještě asi 5 minut ji nechte probublávat.
Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Pro tento recept se nejlépe hodí široké nudle nebo vřetena. Uvařené těstoviny přeceďte, vhoďte je do pánve k omáčce a přidejte nastrouhaný parmazán.
Dobře promíchejte a ještě asi 3 minuty zahřívejte. Těstoviny na talíři lehce posypejte petrželkou a strouhaným sýrem.
Tip!
Nejlépe se pro tento recept hodí hříbky nebo lišky.
Jo, tohle je přesně moje oblíbená kombinace – těstoviny a houby. Už se těším, až to vyzkouším. Recept vypadá jednoduše, doufám, že mi to taky tak pěkně vyjde.
Hele, přesně takový jednoduchý a chutný recept jsem hledala. Těstoviny mám rada a houby taky, takže tohle bude bomba. Dík za tip!
Musím říct, že těstoviny s hříbkovou omáčkou jsem ještě nejedla. Ale tento recept vypadá jednoduche a lákavě, určitě si ho připravím. Díky za sdílení!
Vyzkoušela jsem tento recept včera a bylo to vynikající! Opravdu dobrý tip na rychlou a chutnou večeři. Určitě si to zopakuji, děkuji za inspiraci!
Tak tenhle recept mi příjde super! Mám ráda těstoviny a houbovou omáčku obzvlášt. Určitě vyzkoušim, jen doufám, že to bude chutnat jak to popisujete. Díky za tip!