Jednoduchý a rychlý recept, ve kterém se snoubí jemná chuť cukety s rajčaty, je ideální pokrm nejen pro horké dny.
Potřebujete:
✿ 400 g těstovin
✿ 600 g cukety
✿ 1 cibuli
✿ 4 stroužky česneku
✿ 4 rajčata
✿ oregano
✿ tymián
✿ olivový olej
✿ máslo
✿ sůl
✿ 100 g tvrdého sýru
✿ čerstvé bylinky
1. Rajčata a cukety omyjte a nakrájejte je na kolečka. Cuketu nasolte a nechte ji pár minut „vypotit“ vodu. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
2. Na pánvi rozpalte olej s máslem a osmahněte na něm cibuli dosklovita, po chvíli přidejte cuketu. Míchejte asi 2 minuty, pak okořeňte oregánem a tymiánem.
Přidejte ke směsi prolisovaný česnek, rajčata a na středním plameni opatrně míchejte 5 minut. Pak zakryjte a nechte dusit na mírném plameni alespoň 10–15 minut.
3. Mezitím si uvařte těstoviny v osolené vodě podle návodu na obalu al dente. Rozdělte je na talíře, přimíchejte cukety a rajčata a posypejte strouhaným sýrem a navrch ozdobte čerstvými bylinkami.
Zrovna hledam nove recepty na letni vecere a tohle vypada fakt super! Musim tohle vyzkouset, cuketa s rajcatama je top kombinace. Diky za inspiraci!