Nejlepší těstoviny jsou ty nejjednodušší. Takové jsou těstoviny aglio olio (čti alio olio). Když k nim přidáte růžičkovou kapustu a kousek brokolice, získáte lahodný oběd se spoustou vitaminů.
Potřebujete:
✿ 400 g těstovin
✿ sůl
✿ 60 ml panenského olivového oleje
✿ 3 stroužky česneku
✿ ½ lžičky drceného chilli
✿ 16 ks růžičkové kapusty
✿ kousek brokolice
✿ 50 g parmazánu
1. Česnek nakrájejte na tenké plátky. Brokolici rozeberte na malé kousky a kapustičky nechte vcelku nebo překrojte na poloviny. Parmazán nastrouhejte najemno. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě al dente podle návodu na obalu.
2. Těstoviny sceďte, trochu vody z vaření uchovejte. Mezitím si připravte omáčku.
Na olivovém oleji asi minutu opékejte česnek, pak přidejte chilli a kapustičky s brokolicí a za občasného míchání asi 1–2 minuty zahřívejte, až česnek začne žloutnout.
3. Přidejte trochu vody z vaření těstovin a zahřívejte další 1–2 minuty. Přidejte scezené těstoviny, osolte a promíchejte. Podávejte posypané nastrouhaným sýrem.
Jsem fascinována, jak jednoduchý recept může být tak výživný a hravý. Navíc miluju česnek, takže tohle je pro mě jasná volba.
Moc mě těší, že růžičková kapusta zažívá návrat. Kombinace s česnekem a parmazánem zní báječně!
Tyhle těstoviny vypadají fakt jednoduše a přitom zdravě. Růžičková kapusta dodá hodně vitamínů, určitě je musím zkusit!