Zbyla vám gorgonzola a chcete ji ještě využít? Připravili jsme pro vás skvělý recept, jak připravit z gorgonzoly výtečnou omáčku.
Ingredience: 500 g těstovin, 200 g gorgonzoly, 250 ml smetany, 100 g anglické slaniny, sůl, bílý pepř, cukr, 2 lžíce nasekané petrželky na ozdobu
Postup: Dejte vařit těstoviny podle návodu na obalu. Gorgonzolu nakrájejte na kousky. Smetanu zahřejte, přidejte gorgonzolu a na mírném ohni za stálého míchání nechte rozpustit.
Přiveďte k varu a za stálého míchání povařte asi 5 minut. Když omáčka začne houstnout, odstavte a nechte zhoustnout do potřebné konzistence.
Přidejte podle potřeby sůl, pepř a podle chuti i cukr. Uvařené těstoviny sceďte a smíchejte s omáčkou. Slaninu nakrájejte na proužky, na suché pánvi je opečte a vmíchejte k těstovinám.