Nebojte se neotřelých kombinací chutí. Nasládlá chuť pečené dýně skvěle pasuje ke slanému sýru feta a vše skvěle doplňují čerstvé, křupavé lístečky rukoly.
Potřebujete:
✿ 1 dýni Hokkaido (nebo máslovou)
✿ 100 g sýru feta
✿ 2 hrsti rukoly
✿ 1 lžíci medu
✿ pepř, sůl
✿ balzamikový ocet
✿ olivový olej
✿ hrst ořechů
1. Dýni rozkrojte, vyjměte z ní semena a nakrájejte ji na kostky nebo na měsíčky. Vložte je do pekáčku vyloženého pečicím papírem a pokapejte olivovým olejem a medem. Osolte, opepřete a promíchejte.
2. Dýni dejte péct do trouby při 190 ˚C asi na 30–35 minut. Mezitím nasekejte ořechy na kousky, propláchněte rukolu a nechte ji okapat.
3. Na velký talíř naložte horkou opečenou dýni a posypte ji sekanými ořechy a rozdrobeným sýrem feta. Přidejte lístky čerstvé rukoly a zakápněte celý salát olivovým olejem, pár kapkami balzamikového octa dle vaší chuti a poté hned podávejte.
Fakt dobrý nápad s tou dýní a fetou! Mám ráda, když se v jídle kombinují různý chutě. Určitě vyzkouším, díky za tip!
Vypadá to jako skvělý lehký oběd! Jako sportovkyni mě takové zdravé recepty moc baví. Navíc dýně je super jídlo na podzim.
Ten teplý dýňový salát vypadá skvěle! Ráda zkouším nové kombinace chutí, a tohle rozhodně vyzkouším. Je skvělé, jak se dýně a feta doplňují. 😊