Tak tento kulinářský zázrak si rozhodně připravte nejen proto, že vypadá luxusně, ale i tak chutná.
Ingredience: 750 g telecí kýty, ½ ananasu, 100 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce cukru, 1–2 lžíce medu, špetka mleté skořice, 1 lžíce nastrouhaného zázvoru, 100 ml vody, slunečnicový olej na smažení, sůl, pepř
Postup: Do rendlíku dáme vodu, trochu medu, cukr a skořici. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Nějakou dobu necháme pod pokličkou chvíli probublávat.
Do toho ponoříme deset podélných dílků dobře očištěného ananasu, přiklopíme je pokličkou a dusíme je asi 5 minut, pak je odstavíme z ohně.
Kýtu nakrájíme na 10 plátků, mírně je naklepeme, jen lehce je osolíme, opepříme a do každého zabalíme 1 dílek ananasu, ovážeme je režnou nití nebo provázkem a zprudka je postupně opečeme ze všech stran na oleji.
Rovnou je pak vyskládáme do zapékací nádoby a dáme asi tak na 10 minut do předehřáté trouby dopéct při 160 °C. Skvělé jsou s bramborovou kaší. Připravit ale pochopitelně můžete i malý salátek, jen se zeleného, dochucený citronem a olivovým olejem.