Suroviny:
asi 1,5 kg telení pečeně (krkovice, hrudí) 250 g malé cibulky (šalotky) 750 g malých brambor 2 velké tuříny 2 velké mrkve 1 palice česneku 3 lžíce olivového oleje 1 lžíce rozmarýnu a tymiánu 500 ml drůbežího vývaru 3 lžíce másla sůl a pepř 1 lžíce sherry octa
Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Cibulky povaříme minutu ve vroucí vodě, scedíme je, odkrojíme spodní a vrchní část a stáhneme slupku. Ve velkém pekáči promícháme cibulky s bramborami, tuřínem, mrkví, česnekem a olivovým olejem. Osolíme, opepříme a rozhrneme do stejnoměrné vrstvy.
Maso osolíme, opepříme a potřeme rozmarýnem a tymiánem. Položíme ho na zeleninu a pečeme asi 1 hodinu 45 minut, až bude křehké. Přesuneme ho na prkýnko a přikryjeme alobalem. Zeleninu přesuneme do mísy a udržujeme v teple.
Výpek slijeme a necháme stranou. Pekáč postavíme na střední plamen, vlijeme do něj vývar a uvedeme do varu. Povaříme 2 minuty. Šťávu přes síto přecedíme do kastrolu a svaříme, až zhoustne. Stáhneme z ohně a asi po 2 minutách zašleháme po lžících máslo.
Omáčku dochutíme solí, pepřem a octem. Nakrájené maso a zeleninu podáváme s omáčkou