Prošpikovaná telecí pečeně na víně pečená v troubě s mrkví, cibulí a šalotkou.
Suroviny na 6 porcí
– 800 g telecí pečeně
– 200 g šalotky
– 50 g másla
– 2 cibule
– 2 menší mrkve
– 1 lžíce hladké mouky
– 1 lžička cukru
– 150 ml vývaru
– 120 ml bílého vína
– svazek bylinek
– voda
– sůl, pepř
Postup
1. Pečeni prošpikujte částí na tenké špalíčky nakrájené mrkve, osolte a opepřete.
2. Cibuli nakrájejte na plátky, zbylou mrkev na kolečka a s masem zprudka opečte v kastrole na másle. Přidejte bylinky, zalijte vínem i vývarem, přiklopte a pečte při 170 °C doměkka.
3. Asi 20 minut před koncem pečení přidejte šalotky a cukr, zalijte vodou a duste, až se voda odpaří a šťáva zkaramelizuje
4. Maso vyndejte a šťávu zahustěte moukou.