U tatarského bifteku záleží především na kvalitě masa. Můžete si ho nechat namlít přímo u řezníka, což doporučujeme, nebo si ho namelte či „naškrábejte“ doma. Tenhle tatarák je jemný a má dokonale vyváženou chuť.
Ingredience na 2 porce:
180 g zadního hovězího
2 žloutky z vajec v bio kvalitě
1 lžíce nadrobno nakrájených kapar
½ šalotky
2 lžíce kečupu Otma
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce švestkových povidel
čerstvě namletá sůl a pepř dle chuti
Maso si připravte do hluboké mísy. Žloutky oddělte od bílků a přidejte je k masu. Kapary a šalotku nasekejte najemno a vše přidejte do mísy. Na to samé místo přijde také kečup, hořčice a povidla.
Nakonec masovou směs jemně osolte a opepřete, výsledek můžete ještě dokořenit, proto teď stačí opravdu špetka.
Maso se všemi ingrediencemi pořád prohněťte, ideálně rukama, aby se všechno pěkně propojilo. Z masa vytvarujte bochánek, který můžete dozdobit solí, pepřem, kapary, případně bylinkami, které máte doma, a které máte rádi. Tatarák můžete sdílet na jednom talíři. Podávejte s topinkami z chleba nebo toasty.