Hroznové víno je symbolem podzimu a hlavně vinobraní. Nejlepší je čerstvé, ozdobte jím i sladké košíčky.
Potřebujete:
✿ 300 g hladké mouky
✿ 100 g cukru moučky
✿ 200 g hery
✿ 1 vejce
Krém:
✿ 1 sáček vanilkového pudinku
✿ 500 ml mléka
✿ 2 lžíce cukru
✿ 1 smetanu ke šlehání
✿ hroznové víno
1. Hladkou mouku promíchejte s cukrem, přidejte změklou heru nakrájenou na kousky a celé vejce. Vypracujte směs v hladké těsto, které nechte asi 30 minut odležet v chladničce. Zatím si připravte pudink z prášku s mlékem a cukrem podle návodu na obalu.
2. Těsto rozdělte na 12 kousků a vtlačte je do připravených formiček na tartaletky. Pečte je v troubě při 180 °C asi 15 minut. Pak je nechte ve formičkách mírně zchladnout a vyklopte.
3. Ze smetany vyšlehejte šlehačku a vmíchejte ji do pudinku. Směsí naplňte tartaletky a ozdobte je kuličkami čerstvého hroznového vína. Můžete je nakrájet na poloviny a přidat přidat nějaké drobné ovoce, třeba borůvky.
Tohle bych si dala každej den k snídani. Hrozny jsou fakt podzimní pecka a tartaletky vypadaj hrozně chutně!
Já miluju hroznový víno! Fakt mě nenapadlo, že ho můžu dát na tartaletky. Musím to co nejdřív vyzkoušet.
Tartaletky s hroznovým vínem zní jako skvělý dezert na rodinnou oslavu. Určitě ten recept vyzkouším a upravím si ho třeba pro bezlepkovou variantu.