Tartaletky jsou oblíbeným francouzským dezertem. S čokoládovou náplní jsou dokonalé!
Na korpus:
150 g hladké mouky
75 g másla
50 g cukru
1 žloutek
2–3 lžíce studené vody
Na náplň:
200 g hořké čokolády
100 ml smetany ke šlehání
čerstvé fíky na ozdobu
Postup:
Smíchejte mouku, máslo, cukr a žloutek, přidejte vodu a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a umístěte jej na 30 minut do lednice.
Rozválejte těsto a vyložte jím formičky na tartletky. Pečte na 180 °C asi 15 minut.
Rozehřejte smetanu, přidejte do ní čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí.
Čokoládovou směs nalijte do korpusů a po ztuhnutí ozdobte čerstvými fíky.
Vypadá to parádně! Jen bych to jedla už při tom čtení. Ani jsem neveděla, že to je francouzský dezert.
Týjo, ty tartaletky vypadaj fakt skvěle! Možná to zkusím o víkendu upéct. Někdo už má zkušenosti s čokoládovou náplní?