Suroviny:
50 g tapiokových perliček
200 ml vody
200 ml kokosového/kravského mléka
1 lžička vanilkového extraktu
sirup Čekankový Originál 4Slim
Na ozdobu:
bílý jogurt
ořechový krém Grand Zero s tmavou čokoládou Big Rafel Zero
maliny/mango
Postup:
Tapiokové perly zalijte vodou a nechte je přes noc nabobtnat. Druhý den k nim přidejte mléko, špetku soli a vanilkový extrakt. Vše přiveďte k varu a zhruba 10 minut mírně povařte, do té doby, než se bude konzistence podobat pudinku.
Podle chuti oslaďte. Do skleniček střídavě vrstvěte tapiokový pudink, ořechové máslo, bílý jogurt a ovoce. Pudink podávejte teplý nebo studený.
Tento pudink u nás sice zatím není až tak známým dezertem, ale určitě stojí za to ho vyzkoušet. Příprava je jednoduchá a tapiokové perly je možné běžně sehnat i v menším městě nebo na internetu. Pudink podle našeho receptu chutná skvěle.
Tip!
Na závěr dochuťte pudink sirupem Čekankový Originál.
Vždycky jsem chtěla vyzkoušet něco nového a tento recept na tapiokový pudink vypadá jako dokonalá příležitost. Jednoduché a přitom na pohled luxusní. Už se těším, až ho vyzkouším.
Článek o tapiokovém pudinku mě mile překvapil. Jednoduchý recept, který zvládne každý. Určitě vyzkouším, miluji experimenty v kuchyni, a toto je něco nového. Díky za tip!