Tapenáda označuje původně olivovou pomazánku. Zkuste podle našeho receptu i tu fazolovou. Její chuti neodoláte!
Ingredience: 2 červené papriky, 3 lžíce oleje, 1 lžička soli, bylinky, 2 konzervy fazolí, 2 stroužky česneku, 2 hrsti slunečnicových semínek, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce kaparů, 1 jarní cibulka, hrst bazalky
Postup: Papriky rozpulte, zbavte jádřince, zakápněte olejem, osolte, posypejte bylinkami a pečte 25 minut.
Do mixéru vložte uvařené fazole, papriky, slunečnicová semínka a česnek, přidejte hořčici a citronovou šťávu a rozmixujte nahrubo. Cibulku smíchejte s kapary, zakápněte olejem a promíchejte.