Vyzkoušejte delikátní těstoviny, ve kterých se snoubí sladkost hrášku s výraznou chutí parmezánu.
Suroviny na 4 porce – 500 g těstovin tagliatelle – 400 ml smetany ke šlehání – 300 g kuřecích prsou – 100 g mraženého hrášku – 3 lžíce olivového oleje – 1 lžíce másla – 2 lžíce nastrouhaného parmezánu – sůl, pepř
Postup
1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a vmíchejte do nich trošku olivového oleje, aby se neslepily.
2. Kuřecí prsa opláchněte, osušte a nakrájejte na malé kousky. Ve vyšší pánvi rozehřejte zbylý olivový olej a máslo a přidejte hrášek a kuřecí kousky. Za občasného míchání opékejte ze všech stran, dokud maso nebude zatáhlé a zlatavé. Pak zalijte smetanou a krátce povařte do úplného změknutí masa a hrášku.
3. Až smetana malinko zhoustne, přisypte nastrouhaný parmezán a podle chuti osolte a opepřete. Chvilku prohřejte a na konec přidejte uvařené těstoviny. Promíchejte a odstavte z plamene.
4. Těstoviny naporcujte a ihned podávejte.