Potěší nejen malé děti.
Ingredience:
300 g tvrdého sýra
150 g měkkého sýra
8 plátků toustového chleba
vejce
100 g strouhanky
50 g hladké mouky
sůl, pepř
olej
Na dip:
1 plechovka rajčatového protlaku
1 menší cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžička cukru
sůl, pepř
čerstvá bazalka nebo oregano
Postup:
Na pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte najemno nakrájenou cibuli a česnek.
Přidejte protlak, cukr, sůl, pepř a podle chuti bylinky. Směs vařte asi 15 minut.
Dip dochuťte podle sebe a nechte vychladnout.
V toastovači opečte plátky chleba. Rozkrájejte je na trojúhelníky.
Na jeden dílek dejte trochu tvrdého a měkkého sýra a přiklopte druhým trojúhelníkem. Každý obalte v mouce, vejcích a nakonec ve strouhance a smažte v oleji dozlatova.