Máte je hotové raz dva a pochutnáte si. Navíc se dají připravit s masem i bez masa.
Ingredience:
200 g špaget
2 hrsti čerstvého špenátu
1 hrst čerstvé bazalky
1 stroužek česneku
1 malá cibule
200 ml smetany na vaření
sýr grana padano
máslo
1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
špetka muškátového oříšku
Postup:
Špagety uvařte v osolené vodě tak, aby nebyly ani měkké, ani tvrdé, prostě tak akorát. Pak je sceďte a ponechte si asi půl hrnku vody z jejich vaření.
Na pánvi rozehřejte olej s máslem, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a orestujte ji dozlatova.
Přidejte česnek, špenát a bazalku a vše krátce orestujte. Poté směs rozmixujte tyčovým mixérem naprosto dohladka.
Vraťte ji na pánev, přilijte všechnu smetanu, vmíchejte sýr grana padano. Dochuťte solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Omáčku nechte zhoustnout.
Vmíchejte uvařené špagety a podle potřeby přidejte trochu vody z vaření, aby se omáčka krásně propojila s těstovinami.
Špagety podávejte posypané čerstvě nastrouhaným grana padanem anebo parmazánem.
Doma milujeme lehká a přitom chutná jídla. Tento recept zapadá přesně do našeho repertoáru. Díky moc za tento tip!
Špagety mám ráda, dělám podobný. Uvařím si tohle doma, klidně taky s masem. Dík za tip!
Kombinace sýra, bazalky a špenátu je naprosto skvělá! Ráda zkouším nové recepty, tak tenhle určitě nesmí chybět.
Jde vidět, že ten recept je snadný a rychlý. Hned zítra si je musím na večeři udělat. Děkuji za inspirací!
Miluju špagety na jakýkoli způsob! Tohle vypadá mega dobře, určitě to vyzkouším co nejdřív. Díky za recept!