Fondue je původně švýcarský pokrm, který se připravuje ze směsi sýrů rozpuštěných ve víně. Každý si namáčí kousky pečiva do voňavého kotlíku a užívá si nejen chuť, ale i samotný rituál stolování.
Ingredience:
● 200 g ementálu
● 200 g sýru Gruyère
● 200 ml bílého vína
● 1 lžíce škrobu
● 1 stroužek česneku
● bílé pečivo na namáčení
Postup:
Vnitřek fondue nádoby potřete česnekem. Nalijte víno a nechte ho pomalu zahřívat, dokud se nezačne lehce vařit. Postupně přidávejte nastrouhané sýry a míchejte, dokud se nerozpustí v hladkou hmotu.
Pokud je fondue příliš řídké, rozmíchejte škrob v troše vody a vmíchejte ho do směsi. Podávejte s nakrájeným pečivem, ale i zeleninou nebo vařenými brambory.
Příprava: 25 min
Cena: 250 Kč
To vypadá chutně, mám ráda sýrový věci. Už se těším, až to vyzkouším, přítel bude určitě nadšenej!
Fondue je skvělý způsob, jak si užít společné chvíle s přáteli či rodinou. Použití ementálu a Gruyère dodává pokrmu nádhernou chuť i vůni.
To fondue vypadá fakt luxusně, už dlouho jsem ho chtěla zkusit udělat doma. Díky za skvělý recept, určitě ho vyzkouším s rodinou!