Pimento jsou malé papričky pěstované ve Španělsku. Dělá se z nich slaná pomazánka se sýrem, obvykle čedarem.
Potřebujete:
✿ 110 g smetanového sýru
✿ 1/2 hrnku majonézy
✿ lžíci dijonské hořčice
✿ lžíci mexické omáčky chipotle
✿ 1/2 lžičky mletého pepře
✿ 225 g čedaru
✿ 225 g mozzarelly
✿ 110 g papriček pimento z plechovky
✿ 2 lžičky čerstvého kopru
✿ 2–3 mrkve
✿ 2 stonky řapíkatého celeru
1. Čedar a mozarellu nastrouhejte. Papričky nakrájejte na kousky. Do mixéru vložte smetanový sýr, majonézu, dijonskou hořčici, adobo omáčku a pepř. Míixujte, dokud se vše nespojí.
2. Pak přisypejte strouhaný čedar a mozzarellu a jemně je vmíchejte. Nakonec přimíchejte papričky a nasekaný kopr. Dejte alespoň na 2 hodiny uležet do chladničky.
3. Mrkev a celer očistěte a nakrájejte na tyčinky. Pomazánku podávejte se zeleninovými tyčinkami, krekry, případně pečivem.
Zkusila jsem něco podobného na večírek a všichni byli nadšení. Kombinace čedaru a pimento je prostě skvělá. Doporučuji přidat trošku více chipotle omáčky pro větší pikantnost!
Tak to je pecka! Miluju čedar a mozzarellu, určitě zkusím tuhle pomazánku. Díky za návod, snad to zvládnu, i když nejsem moc zkušená kuchařka.
Teda, tohle je zajímavej recept, vůbec jsem nevěděla, že se dá pimento takhle použít. Musím to zkusit, snad to nebude moc složitý.
Jé, to vypadá fakt dobře! Myslím, že to zkusím udělat a překvapím rodinu. Už teď se těším, jaký to bude mít úspěch u nás doma.
Tento recept vypadá, že je perfektním spojením sýrové chuti a pikantnosti papriček pimento. Myslím, že by se skvěle hodila na rodinné oslavy. Děkuji za inspiraci!
Sýrová pomazánka pimento zní fakt zajímavě! Přemýšlím, že bych ji zkusila udělat na příští večírek s přáteli. Jen kdybych našla, kde prodávají papričky pimento u nás v Hradci Králové.