S pravou italskou pizzou má sice pramálo společného, přesto je velmi jednoduchá na přípravu.
Suroviny:
1 ks listového těsta
2 stroužky česneku
1 hrnek strouhaného eidamu
1 mozzarella
3 lžíce olivového oleje
1 zralá hruška
hrst čerstvé rukoly
1 rozšlehané vejce
1 polévková lžíce čerstvého nebo sušeného oregana
sůl, pepř
Postup:
Listové těsto vyválejte do oválu nebo kruhu. Bohatě ho mašlovačkou potřete olivovým olejem smíchaným s oreganem, solí a pepřem.
Prolisujte si česnek a rovněž ho rovnoměrně rozvrstvěte na těsto. Mozzarellu nakrájejte na tenké plátky a poklaďte ji na pizzu.
Eidam nebo jiný tvrdý sýr podle chuti nastrouhejte a opět ho naklaďte na pizzu. Vůbec se nemusíte bát ani výraznějšího sýru, doporučujeme například lahodnou nivu, která dodá pizze správný říz.
Hrušku omyjte a nakrájejte ji na velmi tenké plátky. Opět je rozvrstvěte po pizze. Pizzu potřete vejcem a dejte ji péct na 190 °C na cca 35 minut. Na závěr přidejte rukolu.