Tradiční švýcarskou sýrovou pochoutku připravíte snadno. Sehnat soupravu na fondue navíc není těžké, dá se pořídit už od dvou set korun a při posezení s rodinou nebo přáteli díky ní připravíte výborné pohoštění.
Ingredience:
4 světlé bagety
250 g nastrouhaného sýra Gruyér
250 g nastrouhaného ementálu
300 ml kvalitního suchého bílého vína 1 lžíce třešňové pálenky
1 lžíce bramborového škrobu
1 stroužek česneku
Postup:
Nádobu na fondue vytřete rozpůleným stroužkem česneku. Přidejte víno, přiveďte je na sporáku k varu a rozpusťte v něm za stálého míchání nastrouhaný sýr.
Plamen musí být co nejmenší, aby se sýr nezačal připalovat. V mističce rozmíchejte v troše vody škrob a vlijte ho k sýru z vínem. Ihned vše důkladně promíchejte.
Pak přilijte kořalku, znovu zamíchejte a nádobu umístěte na ohřívač uprostřed stolu. Bagety nakrájejte na kostičky. Ty si budou hosté napichovat na vidličky a namáčet ve vláčné sýrové omáčce.
Náš tip: Můžete použít také chléb, a to světlý nebo i tmavý. Fondue lze připravit také masové nebo čokoládové, takže i s ohledem na tuto variabilitu využití se vám investice do pořízení soupravy vyplatí.
Doba přípravy: 30 min
Cena za 1 porci: 200 Kč
Já miluji večery se sýrovým fondue, je to úžasný způsob, jak strávit čas s přáteli nebo rodinou. A ten recept vypadá skvěle, rozhodně vyzkouším. Díky za inspiraci!