Podávaná se zelenými fazolkami, hráškem a karotkou nemá chybu.
Ingredience:
800 g hovězí svíčkové
100 ml slunečnicového oleje
sůl
pepř
Na omáčku:
1 červená cibule
100 ml červeného vína
hovězí vývar
1 lžíce hladké mouky
Na yorkshirský pudink:
250 ml mléka
250 g hladké mouky
4 vejce
1 lžička soli
1 špetka cukru
slunečnicový olej
Postup:
Maso vcelku osolíme, opepříme a na pekáči v rozpáleném oleji opečeme. Poté ho dáme na 15 min do trouby předehřáté na 220 °C. Následně teplotu snížíme na 150 °C a pečeme dalších 50 min.
Maso vyndáme na prkénko a necháme 30 min odležet. Na výpeku z masa orestujeme cibuli nakrájenou na plátky, zasypeme lžící mouky, promícháme a přidáme víno. Přiléváme vývar a 15 min povaříme.
Yorkshirský pudink připravíme tak, že do formiček nalijeme asi 0,5 cm oleje a dáme je rozpálit do trouby na 4 min. Mouku s mlékem, vejci, solí a cukrem rozmixujeme v míse a hmotou plníme formičky do poloviny. Pečeme v troubě 20 min a podáváme k masu.
Doba přípravy: 140 min
Cena za 1 porci: 120 Kč
teďka koukám že se to dělá úplně jináč než jak já dělám svíčkovou 😀 no co, příště zkusim podle tohodle, snad to nebude nic složitý 🙂
Vypadá to fakt dobře, musím zkusit uvařit. Fakt se mi líbí že je tam k tomu pudink.