Suroviny:
500 g mascarpone
500 g čerstvých jahod
200 g cukrářských piškotů
2 kelímky smetany ke šlehání
4 lžíce cukru moučky
6 plátků želatiny
Postup:
Jahody omyjte, osušte a nakrájejte na poloviny. Zasypejte je 2 lžícemi cukru a rozmixujte na pyré, 10 jahod si odložte stranou. Šlehačku vyšlehejte ručním šlehačem dotuha.
Mascarpone smíchejte se zbylým cukrem, přidejte jahodové pyré a ručním šlehačem vyšlehejte do hladkého krému. Želatinu připravte podle návodu.
Do mascarpone přidejte šlehačku. Želatinu smíchejte se 2 lžícemi jahodového krému, přidejte ke zbytku směsi a krém důkladně promíchejte.
Na dno dortové formy nebo zapékací misky vyskládejte jednu vrstvu piškotů, zalijte polovinou jahodového krému, posypejte nadrobno nakrájenými jahodami, dejte další vrstvu piškotů a zbytek krému. Nechte ztuhnout v lednici několik hodin, ideálně však přes noc.
Tip!
Stejným způsobem můžete tiramisu připravit i z meruněk nebo broskví.