Suroviny:
130 g mandlového či arašídového másla
30 g strouhaného kokosu
50 g sušené syrovátky
60 g ovesné mouky
80 g moučkového cukru
2–3 lžíce vody na polevu:
1 lžíci citronové kůry
šťáva, vymačkaná ze dvou citronů
1 vejce
120 g moučkového cukru
Postup:
Smíchejte ingredience pro podklad, vodu přidávejte postupně a až nakonec. Jestli se směs drobí, přilijte vody. Směs dejte do vymazaného hlubokého pekáče přibližně 20 x 20 cm a řádně upěchujte.
V kastrůlku smíchejte citronovou šťávu, kůru a cukr, přidejte vejce, začněte vařit na středním plameni a míchejte, dokud směs neztuhne. Přidávejte cukr podle chuti. Nalijte polevu na podklad, přikryjte fólií a dejte na hodinu vychladit.
Pak desert nakrájejte na 16 řezů. Skladujte v chladu.