Citronová kůra dodá bábovce svěžest, jogurt vláčnost a borůvky šťavnatost.
Příprava: 85 minut
Náročnost: *
Cena za porci: 13 Kč
Suroviny na 12 porcí
– 350 g hladké mouky
– 250 g másla
– 130 g třtinového cukru
– 1 vanilkový cukr
– 4 vejce
– 2 lžičky prášku do pečiva
– špetka soli
– 240 g bílého hustého jogurtu
– 2 lžíce strouhané citronové kůry
– 150 g borůvek
– hrubá mouka a tuk na formu
Postup
1. Smíchejte hladkou mouku s kypřícím práškem a špetkou soli. V jiné míse utřete ručním mixérem máslo se třtinovým a vanilkovým cukrem. Zašlehejte postupně všechna vejce. Pak zašlehejte na střídačku moučnou směs a jogurt.
2. Borůvky smíchejte s citronovou kůrou a vmíchejte do těsta. Těsto nalijte do bábovkové formy. Pečte 60 až 70 minut v troubě při 170 ºC.