Ingredience:
1,2 kg směsi vepřového a hovězího masa, 100 ml mléka, 2 cibule, 4 lžíce dijonské hořčice, 1 lžíce majoránky, 2 vejce, 1 lžíce rajského protlaku, 5 stroužků česneku, 1 lžička sladké papriky, ½ lžičky majoránky, 2 špetky chilli, 2 špetky nového koření, 1 houska nebo rohlík, čerstvě umletý pepř, mořská sůl, slunečnicový olej
Postup: Do mísy dáme mleté maso, uděláme do něj důlek, do něj nadrobíme housku a zalijeme mlékem. Přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, hořčici, protlak, koření, osolíme podle chuti a dobře prohněteme.
Hmota by měla být dobře tvarovatelná. Vytvarujeme karbanátky a v rozpáleném oleji je osmažíme z obou stran. Hotové pokládáme na papírové kuchyňské utěrky. Ozdobíme zeleninou.