Pokud si potrpíte na sladké, vyzkoušejte tyto lahodné švestkové knedlíky se skořicovou strouhankou.
Suroviny na 4 porce
Na knedlíky – 800 g uvařených a oloupaných brambor – 1 vejce – 340 g hrubé mouky – špetka soli – vypeckované švestky
Na drobenku – 100 g strouhanky – 1 lžička skořice – 80 g másla – 70 g třtinového cukru
Postup
1. Brambory nastrouhejte najemno a smíchejte s vejcem, moukou a solí. Vypracujte těsto.
2. Z těsta utvořte váleček, nakrájejte ho na dílky a do každého zabalte švestku. Knedlíky vařte v osolené vroucí vodě asi 8 minut.
3. Strouhanku, skořici a cukr promíchejte. Směsí posypte knedlíky, polijte rozpuštěným máslem a servírujte.