Sladká tečka na Valentýna nesmí chybět. Zkuste třeba barvou ideální dort Red Velvet, tedy v překladu rudý samet.
Potřebujete:
✿ 400 g hladké mouky
✿ 2 lžičky kakaa
✿ 1 lžičku prášku do pečiva
✿ 115 g másla
✿ 330 g cukru krupice
✿ 2 vejce
✿ 250 ml podmáslí
✿ 250 ml oleje
✿ 1 lžičku bílého vinného octa
✿ 2 lžičky vanilkového extraktu
✿ 1 lžíci červeného potravinářského barviva
✿ jahody
Krém:
✿ 400 g smetanového sýru
✿ 115 g másla
✿ 1 lžičku vanilkového extraktu
✿ 450 g cukru moučky
1. Smíchejte mouku s kakaem a práškem do pečiva. V další míse stlučte máslo a cukr do hladka. Přimíchejte vejce, a pak olej, ocet, vanilkový extrakt, podmáslí, barvivo a vymíchejte dohladka. Přidejte suchou směs a míchejte, až se vše propojí.
2. Těsto nalijte do máslem vymazané a kakaem vysypané formy a pečte při 180 °C 25−30 minut. Ze sýru, másla extraktu a cukru vymíchejte krém. Korpus nechte vychladnout. Plát rozkrojte podélně na tři díly.
3. Každý díl potřete krémem a přiklopte, povrch potřete zbylým krémem a ozdobte jahodami. Dejte alespoň na 2 hodiny do lednice.
Red Velvet je nádherně elegantní dort! Vypadá to, že recept je dobře složený. Určitě vyzkouším a ozdobím čerstvými jahodami.
Red Velvet dort je opravdová klasika! Líbí se mi, jak je celý proces tvorby popsán. Už se nemůžu dočkat výsledku.
Red Velvet dort je přesně ta sladkost, kterou potřebuji na Valentýna. Doufám, že se mi ho podaří jako na obrázcích.
Tohle vypadá moc dobře! Mám ráda kombinace čokolády a smetanového sýru. Už se těším, až ho budu péct.