Ke slavnostnějšímu nedělnímu obědu je tohle jídlo jako stvořené.
Ingredience:
200 g širokých těstovin (tagliatelle)
250 g hovězího masa (kýta nebo plec)
250 g čerstvých nebo mražených hub
1 cibule
2 stroužky česneku
150 ml hutnějšího červeného vína
150 ml hovězího vývaru
1 lžíce rajčatového protlaku
olivový olej
sůl, pepř podle chuti
nasekaná čerstvá petrželka
Postup:
Hovězí maso nakrájejte na kostičky, osolte ho, opepřete a na oleji zprudka orestujte.
Přidejte nasekanou cibuli a česnek a opět restujte. Nakonec přidejte houby.
Vmíchejte do masa rajčatový protlak, podlijte ho vínem a nechte odpařit. Trvá to asi pět minut.
Přilijte vývar a pokrm zakryjte pokličkou. Duste ho asi 20 minut, dokud maso nezměkne a omáčka krémově nezhoustne.
Mezitím si podle návodu uvedeného na obalu uvařte těstoviny, promíchejte je s ragú a na ozdobu posypejte petrželkou.
Sváteční hovězí ragú je ideální volbou pro luxusní nedělní oběd. Mám ráda, když mohu ohromit rodinu něčím opravdu výtečným.
Tento recept na hovězí ragú vypadá opravdu chutně. Už se těším, až si ho udělám na jedné z mých cestovatelských zastávek!
Hovězí ragú s těstovinami, mmm, to zní úžasně! Skvělý tip na nedělní oběd po sportovních aktivitách, díky za recept!
Takové ragú bude určitě skvělý zážitek pro celou rodinku! V létě se chystám na dovolenou do Toskánska a už teď si trénuju vaření italských jídel.