Poháry mají různé podoby, a ne vždy musí jít pouze o klasický zmrzlinový pohár.
Suroviny:
200 g sušenek (např. BeBe nebo klasické karamelové sušenky)
2 hrsti čerstvých nebo mražených jahod
cukr krystal podle chuti
500 ml ovocné šťávy (např. jahodové)
1 vanilinový cukr
1 balení želatiny
200 ml smetany ke šlehání
100 g čokoládového krému (např. Nutella)
Postup:
Připravte želatinu podle návodu v ovocné šťávě.
V hrnci si rozehřejte čerstvé nebo mražené jahody a zalijte je trochou vody. Přidejte cukr podle chuti. Promíchejte a následně do ovoce vmíchejte připravenou želatinu.
V míse ušlehejte smetanu s vanilinovým cukrem dotuha.
Na dno sklenic nalámejte karamelové sušenky, na ně dejte vrstvu ušlehané smetany a na závěr čokoládový krém.
Opakujte vrstvy podle potřeby. Poslední vrstvu bude tvořit ovoce s želatinou.
Dezert dejte před podáváním vychladit do lednice.
Jé, tak to je skvělý nápad na dezert! Určitě ho vyzkouším a možná přidám i nějaké další ovoce. 🙂
Wow, ten sušenkový pohár s ovocem vypadá fakt super! Musím ho vyzkoušet hned o víkendu, i když jsem spíš na focení než na vaření. 🙂