Suroviny:
120 g másla
100 g třtinového cukru
50 g cukru krupice
1 vejce
špetka soli
1 lžička vanilkového extraktu
150 g hladké mouky
1/2 lžičky jedlé sody
150 g čokoládových čoček
2 lžíce kakaa
špetka soli
Postup:
V rendlíku nechte na nízkém plameni rozpustit máslo. Stáhněte rendlík z plotny a máslo nechte asi 15 minut vychladnout. Poté k němu přidejte oba druhy cukru, vanilkový extrakt a vejce. Pomocí ručního šlehače vytvořte nadýchaný krém.
V jiné míse promíchejte prosátou mouku, jedlou sodu a špetku soli. Pokud jste se rozhodla vytvořit těsto s kakaem, přidejte ho v tomto kroku.
Suché suroviny postupně přimíchávejte do máslové směsi a vytvořte těsto. Do něj nasypejte čokoládové čočky a ještě jednou ho promíchejte. Žáruvzdornou litinovou pánev vymažte máslem a rozložte do ní těsto.
Vložte ji do trouby předehřáté na 170 °C a pečte asi 15–20 minut, dokud koláč není pevný na okrajích, ale ve středu stále měkký. Po vyjmutí z trouby ho nechte asi 10 minut odpočinout. Podávejte ho ještě teplý, doplněný o kopeček vanilkové zmrzliny.
Tip!
Zkuste namíchat čočky z bílé a tmavé čokolády!
Už jsem něco podobného zkoušela, ale bez kakaa. Tenhle recept vypadá fakt suprově, zkusím ho příště s holkama na našem víkendovém pečení.
Tohle vypadá fakt bezva! Určitě vyzkouším, poslední dobou mě moc baví pečení. A navíc, kdo by neměl rád čokoládu a zmrzlinu, že jo?