Dokonalá surovina, kterou v kuchyni potřebujete. Hodí se do těstovinových jídel, kuskusu, můžete je použít na obložené chleby, do rizota. Rozumí si s bylinkami, sýry i slaninou.
Ingredience na 2 sklenice:
● 2 kg oválných zralých rajčat
● 15 stroužků česneku
● 4 lžíce sušené bazalky
● sůl
● olivový olej
Postup:
Rajčata překrojte a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte je a posypte sušenou bazalkou. Vložte do trouby předehřáté na 180 0 C a pečte zhruba 30 min.
Poté teplotu stáhněte na 140 0 C a sušte další půlhodinku a poté stáhněte na 100 0 C a nechte sušit poslední zhruba půlhodinku. Rajčata nechte vystydnout na plechu.
Poté je vyskládejte do sklenic. Jednotlivé vrstvy prokládejte plátky česneku. Můžete přidat i tymián nebo rozmarýn. Poté sklenice dolejte olivovým olejem. Pevně uzavřete a uchovávejte v chladu.
Příprava: 120 min
Cena za 1 sklenici: 140 Kč
Docela by mě zajimalo jak dlouho vydržij ty rajčata. Cena za sklenici není nejnižší, ale když to vydrží, tak by to mohlo stát za to. Možna vyzkouším.
Tak tohle zkusím. Fotit jídla miluju a sušená rajčata vypadají na fotce skvěle. Navíc mají skvělé využití v kuchyni, už se těším, jak je zařadím do svých kuchařských pokusů.