Hodí se do těstovin, do rizota nebo do salátů a ta domácí jsou nejlepší.
Ingredience: 1 kg keříčkových rajčat, olivový olej, 2 lžičky balzamikového octa, 1 lžíce třtinového cukru, 4 stroužky česneku, 1 lžíce sušeného tymiánu
Postup: Sušit můžete i venku. Čím slunečnější a sušší počasí, tím lépe. Právě proto je nejjednodušší připravovat je teď v létě. Sušení v troubě je ale pohodlnější a podstatně rychlejší.
Troubu předehřejte na 100 °C. Rajčata podélně přepulte a jedno vedle druhého je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, a to řezem nahoru.
Zastříkněte je olejem a balzamikem, posypejte cukrem, česnekem a veškerým tymiánem. Pečte minimálně 4 hodiny. Venku rajčata sušte minimálně dva dny, ideálně 3 až 4.