Kuřecí prsa s nádechem exotiky také patří mezi oblíbené nedělní pokrmy Petra Kotvalda, vlastně celé jeho rodiny.
Ingredience: 4 prsa kuřecí, 1 pomeranč, 100 ml drůbežího vývaru, víno dezertní, 4 cl Grappy, 1 lžíce sójové omáčky, černý mletý pepř, glutasol, přírodní aji-moto je lepší, škrob, cukr, chilli, sůl
Postup: Maso nakrájíme na kousky a naložíme ho na několik hodin do Grappy. Pak maso scedíme a necháme ho ještě trochu okapat. Maso zaprášíme škrobem, promícháme a blanšírujeme na rozpáleném oleji.
Maso vyjmeme a v oleji ještě orestujeme na malé kousky nakrájenou pomerančovou kůru. Vrátíme do pánve maso, zalijeme ho vývarem smíchaným s dezertním vínem, přidáme sójovou omáčku, glutaman, trochu soli, cukr a trošku chilli.
Směs za stálého míchání prohřejeme, dokud se voda neodpaří. Maso necháme zchladnout, dáme na 12 hodin odpočívat do chladu a poté servírujeme.