Suroviny:
4 ks rajčat
100 ml červeného vína
1 ks červené papriky
1 salátová okurka
4 stroužky česneku
1/2 lžičky krupicového cukru
1 lžíce citronové šťávy
1 špetka chilli
2 ks jarní cibulky
2 lžíce olivového oleje
10 ks černých oliv
petrželka
pečivo k podávání
sůl
Postup:
Spaříme, oloupeme a nakrájíme rajčata na malé kousky. Papriku umyjeme a zbavíme jádřince, pokrájíme taktéž na menší kousky. Česnek nakrájíme na čtvrtky.
Všechnu připravenou zeleninu vložíme společně s cukrem, vínem, olejem a citronovou šťávou do mixéru. Osolíme, okořeníme chilli a vše dohladka rozmixujeme.
Směs pak promícháme s většinou oloupané okurky nakrájené na malé kostičky dohromady s jarní cibulkou, kterou nakrájíme na slabá kolečka, a oliv nakrájených na kolečka (můžete vyzkoušet také pikantní sušené olivy).
Nyní dejte vychladit do ledničky. Před podáváním posypte každou porci zbylou okurkou, cibulkou, olivami a jemně nasekanou petrželkou. Podávejte s grilovaným pečivem.